Ameland Toeristeninformatie

Toeristische informatie over Ameland.

Vakantie op Ameland.

Het Waddeneiland Ameland bereikt u, nadat u door het Friese landschap helemaal naar het noorden van Nederland te zijn gereisd, met de veerboot van Rederij Wagenborg. Deze regelmatige bootverbinding vertrekt vanuit het plaatsje Holwerd. Eigenlijk is dit niet helemaal juist. De veerboten vertrekken vanaf de Pier net buiten het dorpje Holwerd.


Terecht wordt Ameland ook wel de “Waddendiamant” genoemd.

Dit om haar schoonheid en zuiverheid. Het eiland straalt sportiviteit uit. Niet voor niks dat er veel evenementen op sportief vlak worden georganiseerd. Prachtige natuur vermengd met mooie wandel en fietspaden, brede stranden en mooie vergezichten maken het mogelijk om de perfecte vakantie te vieren.


De vier dorpen dat Ameland rijk is ademenen allen een eigen sfeer uit. Wandelend door de authentieke klinkerstraten van Hollum, Ballum, Nes en Buren vindt u monumentale commandeurswoningen die herinneren aan de walvisvaart. In deze historische ambiance is het heerlijk ronddwalen. Op Ameland kunt u voortreffelijk uit eten. Zo serveren de vele restaurants en eetcafé’s u graag op vers gevangen vis en andere eilander specialiteiten. Ook op de vele verwarmde terrassen is het prima vertoeven. Ook als het ‘s avonds gaat afkoelen. Prachtige oude dorpskernen gecombineerd met veel en goede horeca en mooie winkels maken het een leuke vakantiebestemming voor iedereen.


Op het uitgestrekte strand van Ameland zijn vier strandpaviljoens.

Het gehele jaar door kunt u hier genieten van een hapje en een drankje. En dat maakt deze strandpaviljoens ook juist zo bijzonder, want alleen op Ameland zijn de strandpaviljoens écht het hele jaar geopend. Het uitzicht op het strand van Ameland en de Noordzee is prachtig. Aan de horizon kunt u de schepen van de grote vaart zien passeren. Bij deze strandpaviljoens kunt u onder toezicht van strandwachten zwemmen.


Niet voor niks is de slogan van Ameland “Ameland, ons mooiste stukje buitenland”.


Waddeneiland Ameland

Aantal inwoners: 3521

Aantal dorpen: 4

Grootste dorp: Hollum 1390 inwoners

Aantal bezoekers: 533.000 (2010)  

 

Thema’s

Bekijk hier alle hotels op Ameland