Ameland Toeristeninformatie

 

Wat is er te doen op Ameland.

Maak een rondvlucht

Ameland heeft een eigen vliegveld gelegen vlakbij Ballum. Geniet van de mooie uitzichten en zoek vanuit de lucht de mooie plekjes.


Robbentochten

In de haven van Ameland liggen verschillende rondvaartboten die dagtochten maken over de Waddenzee naar de zeehonden. De reders adverteren met 100% Robbengarantie. Er zijn meerdere rederijen die robbentochten verzorgen.

De Zeehond

MS Ameland


Natuurcentrum Ameland

Bekijk het eiland vanaf grote hoogte, laat u fascineren door de prachtige vissen in het zeeaquarium. Veel excursies en activiteiten worden vanuit hier georganiseerd.


Golfbaan ‘d Amelander Duinen

Golfvereniging Ameland, opgericht op 3 februari 1994, probeert een evenwicht te vinden, en te behouden, tussen het vakantiegevoel dat de talrijke gasten hebben die naar Ameland komen en op onze baan komen spelen, en het “eilandgevoel” wat onze Amelander leden in onze vereniging inbrengen.


Wadlopen

Wadlopen is een unieke sportieve bezigheid waarmee inzet, doorzettingsvermogen en heerlijk recreatief lopen omringd met prachtige natuur samengaan. Er worden verschillende tochten georganiseerd. 


Beklim de vuurtoren

Een imposante verschijning op het eiland, is de in 1880 van gietijzer gebouwde 55 meter hoge vuurtoren. Sinds 2005 is de toren niet meer door de kustwacht in gebruik en zit de vuurtorenwachter niet meer hoog in de toren. Wie de uitdaging aangaat en de 236 treden van de trappen in de vuurtoren bedwingt, wacht boven op de omloop van de toren een schitterend en uniek panorama.