Schiermonnikoog Toeristeninformatie

Toeristische informatie over Schiermonnikoog.

Vakantie op Schiermonnikoog.

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde waddeneiland van Nederland. Het is slechts vier kilometer breed en heeft een dorp dat tevens de naam Schiermonnikoog draagt.


Vanaf de duintoppen op Schiermonnikoog zie je bij goed weer de provincies Friesland en Groningen liggen. De afstand is niet groot, hoogstens vijftig minuten varen. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen, vooral in het voor- en najaar, zo nu en dan een dagje of een weekend naar Schiermonnikoog komen. Het uitgebreide net van wandel-, fiets- en ruiterpaden nodigt de vakantieganger uit om actief van de omgeving te genieten. Fietsen zijn volop te huur. In de zomer zijn natuurlijk het brede strand, het breedste strand van Europa, en de zee de grootste publiekstrekkers.


Pittoresk, zo is het enige dorp dat Schiermonnikoog telt te noemen. Het dorp werd rond 1760 gebouwd ter vervanging van het door de zee verzwolgen dorp Westerburen. In dit dorpje zijn vele gezellige terrasjes en restaurantjes te vinden. Echt grootschalig vertier zult u hier niet vinden, maar wel rust en prachtige authentieke sfeer.


Het Waddeneiland Schiermonnikoog is door een groot landelijk tv programma uitgeroepen tot de mooiste plek van Nederland en heft het gehele eiland de status van Nationaal park. 


Schiemonnikoog is net als Vlieland autoluw, wat inhoud dat alleen de eilandbewoners zich met een auto over het eiland mogen verplaatsen. Voor de rustzoekende toerist is Schiermonnikoog en klein paradijs en is de bootreis het begin van een volmaakte vakantie.


Waddeneiland Schiermonnikoog

Aantal inwoners: 930

Aantal dorpen: 1

Oppervlakte land: 40,79km2
  

Ameland


Schiermonnikoog


Terschelling

 

Thema’s

Bekijk hier alle hotels op Schiermonnikoog