Terschelling Toeristeninformatie

Toeristische informatie over Terschelling.

Vakantie op Terschelling.

Terschelling, het eiland bekend om zijn oude vuurtoren ‘Brandaris’, Oerol, vakantie en variërende landschappen. Onder jeugd een populair eiland en daarom vaak ten onrechte als feesteiland bestempelt. Er is op Terschelling voor jong en oud veel te beleven. De jeugd kan onbezorgd op vakantie en genieten van zon, strand en kroegen. Overige toeristen kunnen zich vermaken in de mooie natuur en het gezellige uitgangsleven wat Terschelling te bieden heeft. Dit gaat absoluut goed samen.


Op het Waddeneiland Terschelling wacht u dertig kilometer aan uitgestrekt zandstrand, soms wel tot 500 meter breed. Met zoveel ruimte is er voor iedereen wel een favoriete stek. Strijk neer op één van de vele gezellige terrassen en geniet bij een strandpaviljoen van een drankje of lunchgerecht. Of kies juist voor de stilte van de meer afgelegen stranden. U kunt er uren wandelen langs de vloedlijn zonder iemand tegen te komen.


Terschelling is bereikbaar met een veerboot die vertrekt vanuit Haringen. Op het eiland zijn meerdere dorpen waarvan West-Terschelling het grootste is. Hier is ook het meeste te beleven, wat niet betekend dat de overige dorpen overgeslagen moeten worden. Alle dorpen hebben hun eigen sfeer en gebruiken. De dorpjes en buurtschappen liggen op Terschelling in een lang lint achter elkaar en zijn door middel van de Hoofdweg met elkaar verbonden.

De afstand van West-Terschelling tot het meest oostelijke dorp Oosterend is slechts 11 kilometer, dus prima te fietsen.


Terschelling is erg de moeite waard als vakantiebestemming in ieder jaargetijde. En de jeugd? Die zijn er maar vier weken per jaar. Terschelling, voor een weekendje weg of complete vakantie.


Waddeneiland Terschelling

Aantal inwoners: 4721

Aantal dorpen: 6

Oppervlakte: 89 km2

Lengte: 30 km


Bekende Terschellinger

Willem Barentsz (ondekkingsreiziger)  

Ameland


Schiermonnikoog


Terschelling

 

Thema’s

Bekijk hier alle hotels op Terschelling