Terschelling Toeristeninformatie

 
 

Wat is er te doen op Terschelling.

Ga lekker fietsen

Terschelling laat zich uitstekend verkennen op de fiets. Er is een uitgebreid netwerk aan fietspaden, dat u op alle mooie plekjes van het eiland brengt.

  

Leerzaam, een museum

Terschelling heeft een rijke historie en in de diverse musea kunt u daar van alles over te weten komen. De spannende geschiedenis van de walvisvaarders in ’t Behouden Huys, de ontwikkeling van de natuur op het eiland in het Centrum voor Natuur en Landschap, vondsten uit de vele schepen die zijn vergaan bij Terschelling in het Wrakkenmuseum, het Landbouwmuseum Het Hooivak in Hoorn met kinderboerderij, het kleine maar leerzame Visserijmuseum Aike van Stien … er is van alles te ontdekken!


Strandzeilen

Uniek voor Terschelling is de mogelijkheid om te strandzeilen. De brede stranden en de altijd aanwezige wind zorgen voor ideale omstandigheden hiervoor. Opwindend en spannend, en toch voor iedereen toegankelijk, jong, oud, sportief of niet. 


Eilander Cranberry presentatie

In de periode 1 mei tot 1 november worden dagelijks om 14.00 uur (ma t/m vrij) presentaties en proeverijen georganiseerd.

De presentatie gaat terug langs de eilander historie en cultuur van Terschelling, over Jutters, zeelui en redders en over het ontstaan van de Cranberry Cultuur. Vervolgens worden deze woorden in beeld omgezet in een prachtige eilander film. Na de film wordt op een luchtige, humoristische wijze de producten gepresenteerd. In de proeverij waarin genipt mag worden aan zowel de sappen als de geestveruimers, kan men genieten van de sfeer, de smaak, de geur. Kortom gezelligheid troef!


Huifkartochten en paardrijden

Bij Puur Terschelling vindt u uw eigen, pure eilandgevoel. Met uw gezin, collega's of vrienden. Als paardenliefhebber, natuurmens, sportieveling of rustzoeker. Zomer of winter, want op Terschelling hebben alle seizoenen hun eigen charme.

Ameland


Schiermonnikoog


Terschelling