Texel Toeristeninformatie

Toeristische informatie over Texel.

Vakantie op Texel.

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het landschap en de natuur is zeer divers. Naast polders, graslandschappen, zandstranden, duinen, bos en heide heeft Texel ook kwelders.


Texel is ideaal voor een onvergetelijke vakantie. De vaartijd vanuit Den Helder is slecht 20 minuten en er is veel goede accommodatie zoals vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en pensions. Ook is er op Texel altijd wat te doen zodat het ook heel aantrekkelijk is om in het voor- of najaar het eiland te bezoeken.


Strand, zee, mooie natuur, goed uitgangsleven, veel te doen, 10 dorpen en gehuchten, ecomare, lekker fietsen over de kilometers lange fietspaden, wandelen door de duinen of heerlijk luieren aan het strand of bezoek een echte badplaats, De Koog. Er is van alles dat Texel zeer aantrekkelijk maakt.


Gaat u voor de gezelligheid, uitgangsleven of lekker dineren in een goed restaurant? Dan zit u goed op Texel. Het Waddeneiland Texel heeft zeven sfeervolle dorpen waar u leuke knusse of juist trendy restaurants en terrassen zult vinden.   Het grootste dorp is Den Burg, bijna een stadje. Een echte badplaats is De Koog, terwijl het kleinste dorp De Waal juist pure rust uitstraalt. Een echt havendorpje is Oudeschild. Ronduit charmant zijn Oosterend en Den Hoorn. En slaat u op weg naar de vuurtoren vooral De Cocksdorp niet over, met haar vele winkeltjes en restaurants.


Bezoek Texel. Het grootste Nederlandse Waddeneiland waar iedereen zich zal vermaken. Texel, op de Wadden, is op en top vakantie!


Waddeneiland Texel

Aantal inwoners: 13.678 (2012)

Aantal dorpen: 7

Oppervlakte: 160 km2

Lengte: 25 km

Breedte: 8 km


Bekende inwoners:

Dorian van Rijsselberghe

Jan Wolkers (overleden 2007)
  

 

Thema’s

Bekijk hier alle hotels op Texel