Texel Stranden

 
 

Beste stranden op Texel.

Texel heeft zo’n 30 kilometer aan zandstranden en iedereen heeft wel een favoriet strand om naar toe te gaan. De stranden worden niet met namen aangegeven maar pet paalnummers.


De stranden op Texel zijn per fiets of per auto goed te bereiken.

De stranden bij Paal 9, 12, 15, 17, 20, 21, 28 en 33 beschikken over ruime parkeerterreinen. Op Texel kun je je auto op deze parkeerterreinen gratis parkeren.


Even de duinen over en je staat op het strand. Je fiets parkeer je net voor het strand. Reis je per openbaar vervoer dan is het strand bij Paal 20 in De Koog goed te bereiken. Vanaf de bushalte in het centrum van De Koog is het strand op steenworpafstand gelegen. Uiteraard kun je op andere plaatsen op Texel uit de bus stappen en uw busreis combineren met een mooie wandeling. Door de duinen lopen ook prachtige wandelpaden naar het strand die aangegeven worden met gele paaltjes.


Ook zijn er stranden te vinden waar je bijna niemand tegenkomt. Heerlijk uitwaaien en een flinke wandeling. Vanaf paal 22 tot paal 27 is de natuur ongerept.


Bewaakte strandgedeeltes zijn er bij paal 10, 12, 15, 17, 19, 20, 21 en 28. Het huren van een strandhuisje maakt een dag aan het Texelse strand nog aangenamer. De strandkiosken bij deze strandafslagen verhuren voor verschillende periodes strandhuisjes.


Geniet van de mooie stranden op Texel. Of u gaat zonnebaden of heerlijk wandelen, vermaak is er altijd op het strand van Texel.


Bij veel strandovergangen zijn strandpaviljoens te vinden. Hieronder een selectie.


Strandpaviljoens op Texel.


Strandpaviljoen Paal 17 Zomers

De Strandhut (paal 20)

Strand Paal 28

Strandpaviljoen Paal 9

Paal 15 Westerslag

Strandpaviljoen Beach Inn Paal 21

Strandpaviljoen Kaap Noord