Texel Toeristeninformatie

 
 

Wat is er te doen op Texel.

Het eiland verkennen op de fiets.

Er zijn erg veel mooie fietspaden op het eiland. Texel heeft maar liefst 135 km fietspad en daar zijn erg veel mooie routes bij. Vele terrasjes en restaurantjes zijn onderweg te bezoeken om even uit te rusten en bij te komen. Een aanrader is het fietspad langs de Waddenzee. Hier fiets je over de dijk, uitkijkend over het water en begeleid door het trage geklots van de golven.


Bezoek Ecomare

Ecomare omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. We werken aan natuurbescherming in wadden- en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Ecomare is volledig rolstoeltoegankelijk.


ATB route

Technisch een moeilijke route door de korte en scherpe bochten.

De paadjes zijn vaak hobbelig en smal met af en toe een diepe kuil of laaghangende tak. Dan volgen enkele zandheuvels. De route voert bijna geheel door bos. De Dennen ligt aan de westzijde van het eiland Texel tussen Den Hoorn en De Koog.


Texelse bierbrouwerij

Op Texel wordt bier gemaakt, bijvoorbeeld Skuumkoppe, Texels Wit of Goudkoppe. Om te ervaren hoe heerlijk dit bier is, kunt u op Texel en daarbuiten dit kwaliteitsbier kopen, maar ook is het mogelijk om de Texelse Bierbrouwerij te bezoeken en een rondleiding te krijgen.


Vuurtoren Texel

Een beklimming van de vuurtoren hoort bij een bezoek aan Texel. Vanaf de toren heb je, op zo’n 45 meter boven zeeniveau, een prachtig uitzicht over de Waddenzee en Texel. De toren staat op de noordpunt van Texel. Als je van de vuurtoren pal naar het noorden gaat heb je tot aan de Noordpool alleen maar zee.


Natuurgebieden van Texel

Texel is een eiland gevormd door wind, zee en mens; met polders en duinen, heidevelden en duinmeren en overal scharrelende vogels. Maak eens een wandeling door de Fontijnsnol of de Sluftervalei.

Leuke dorpen: Den burg, De koog, Oudeschild , Den Hoorn.