Vlieland Toeristeninformatie

 

Wat is er te doen op Vlieland.

Fietsen en Wandelen

Vlieland beschikt over kilometers lange fietspaden die over de mooiste plekjes van het eiland lopen. Ook een leuk idee is te wandelen over de brede zandstranden en bospaden.


Excursies op Vlieland

Op Vlieland worden excursies verzorgd door informatiecentrum de Noordwester in samenwerking met staatsbosbeheer.

In De Noordwester kunt u geestelijk gaan jutten, informatie zoeken over Vlieland en haar bewoners. Deze informatie kunt u zich bij de Noordwester toe-eigenen. Dit kan zowel buiten als binnen.


Rondvaartboten en Robbentochten

Maak een rondvaart met een zeilboot of snelle motorboot of ga lekker zeehonden kijken.


Wellness

WellCome op Vlieland is het gloednieuwe en luxueuze Wellness Center van WestCord Strandhotel Seeduyn. Prachtig gelegen pal aan de Noordzee en voorzien van alle faciliteiten om volkomen te ontspannen. Dit eind 2011 geopende Wellness Center op Vlieland beschikt over meerdere sauna’s.


Museum Tromps Huys

Vlieland kent een indrukwekkend (cultuur-) historisch en miritiem verleden. Dit verleden wordt bij Museum Tromp's Huys op Vlieland tentoongesteld. De museum collectie beschikt over diverse schilderijen, tekeningen, etsen en prenten die hoofdzakelijk gemaakt zijn door Betzy Akersloot-Berg. Zij heeft in het pand van Museum Tromp's Huys gewoond voordat het een museum was. Naast de collectie van Betzy Akersloot-Berg is er nog een uitgebreide zilver-, foto- en klokkencollectie en zijn er diverse (zee) kaarten en scheepsmodellen te bewonderen. Naast de schilderijen en klokkencollectie e.d. heeft Museum Tromp's Huys informatie over het ontstaan van Vlieland en het verdweden dorp West-Vlieland. 


VliehorsExpress

De Vliehors Expres maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.